Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]В извънредни ситуации като тази е нормално силната държава

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgВ извънредни ситуации като тази е нормално силната държава
Коментари Харесай

Весела Чернева: На много от лидерите в нашия край им хареса да могат да подслушват и следят

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

В изключителни обстановки като тази е обикновено мощната страна да ръководи. Това съобщи в предаването " Студио Хъ " по телевизия " 7/8 " Весела Чернева, началник на българския офис на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП).

" Европейският съюз в последните седмици отпусна големи суми с цел да подкрепя страните членки, а прогнозите са за 10 % спад на Брутният вътрешен продукт на страните от Европейски Съюз, тъй че несъмнено европейския пазар ще би трябвало да стартира дейности, с цел да извади страните членки от тази рецесия. Европейския пазар не е заплашен ", сподели тя.

" Европейски Съюз няма лекари на лично разположение, няма лечебни заведения на лично разположение. Държави като Германия и Франция не разрешиха износа на маски и друго здравно облекло, до момента в който Испания и Италия имаха потребност от това. Тук бе моментът, в който европейската взаимност сякаш се пропука. След това видяхме финансова инжекция, която Европейски Съюз даде на тези страни. Впоследствие стартира замяна на лекари, на взаимопомощ. Но първоначално се сътвори огромно политическо напрежение.  Дори виждам социологическите изследвания и хората в Италия над 60 % споделят, че Европейски Съюз не е приключил работа ", разкри Чернева.

" Изглежда, че уроците от 2008 година са научени във връзка с стопанската система. Има разделяне народна власт и недемокрация. Виждаме, че Унгария и Полша потеглиха по една наклонена повърхност. Мои сътрудници в тези страни приказват даже за коронакрация - някакъв тип на полуавторитарни страни, които ще излязат след рецесията. Но освен там водачите са такива, има и други претенденти за този лавров венец. Много от водачите в нашия край харесват, че могат да подслушват, че могат да наблюдават, че могат да харесват китайската техника на следене, че могат да преброят какъв брой души има на един площад, какви убеждения имат. Тези привички би трябвало да бъдат изкоренени, и по тази причина е доста значимо Европейски Съюз да даде знак на Унгария. И предходния началник на комисията Юнкер сподели това доста ясно - че в случай че Унгария не бъде суспендирана, оттук насетне тази наклонена повърхност не може да бъде овладяна ", безапелационна е Чернева.

" Силната страна на всички места сега командва. Дори в случай че забележите сега в една Германия, където Ангела Меркел трябваше да си е тръгнала към този момент, и се водеше битка какъв да е нейният правоприемник, тази битка я не помниха. ХДС има един водач, и Германия има една ръководеща коалиция. И всички останали, които бяха тръгнали нагоре, сега на процедура не попадат. В обстановки изключителни като тази това, че има мощна страна, е напълно обикновено. Въпросът е по какъв начин ще излезем от тази рецесия. Това, че хората си търсят правата, че могат да излязат и да вдигнат гласа си, това ще бъде нашият аршин по какъв начин ще излезем от тази рецесия. В Унгария освен, че няма парламент, освен, че се ръководи с декрети от премиера, ами и това е безсрочно. Тоест той не е споделил, че това ще свърши когато свърши изключителното състояние. В България въпреки всичко ние действаме в границите на Конституцията, въпреки и в изключителното състояние. Което не споделям, че ние нямаме проблеми, а в противен случай. Кризата ще усили проблемите, които са съществували в страните ", счита тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР